Schieten met een kanon op een mug

Hoe mooie initiatieven kapot gemaakt worden door overmatige regelzucht en onzinnige eisen.

Stichting Villa Vrolijk wil juist alle lijntjes kort houden zodat er geen winst nodig is om extra mensen die alleen maar pennenlikken te betalen.

Ik kan alleen maar hopen dat VWS in gaat zien dat regels soms juist belemmeren in het creëren van nieuwe en solide initiatieven voor mensen met een ernstige beperking.

Christiaan Kwint

Met het hele gezin op Curacao met dolfijnen zwemmen, luxe vakantie betaalt vanuit het Persoonsgebonden Budget, Twee weken Centre Parcs op kosten van de staat. Opa en Oma passen een avondje op een gehandicapt kleinkind en krijgen een riante vergoeding. Wie kent ze niet deze verhalen? Als je iemand vertelt dat je een gehandicapt kind hebt met een Persoonsgebonden Budget krijg je vaak zo’n verhaal te horen. Dat moest maar eens worden aangepakt vond ook het ministerie. Ze hadden nog een mooie wet die daar wel bij paste, de Wet Toelating Zorginstellingen. Vanaf 1 juni mag een budgethouder alleen nog verblijfskosten betalen voor logeeropvang uit PGB aan een toegelaten instelling. Dan moet de logeeropvang wel voor 1 maart de aanvraag hebben gedaan.

Ook Stichting Villa Vrolijk, een stichting die logeerweekenden organiseert voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking en waar ik voorzitter van ben, moet aan deze wet gaan…

View original post 331 woorden meer

Advertenties

Een gedachte over “Schieten met een kanon op een mug

  1. Aly Kort

    Ja maar het stomme is dat ik op een avond was van de Gemeente om te praten hoe met de nieuwe regels PGB, zit daar zo’n moeder die uitgebreid zit te vertellen wat voor fijne vakanties zij met haar gezin gehad had. Geld kon niet op.Wij zaten met open mond te luisteren.De wethouder ook en heeft snel een eind dit domme verhaal gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s